Tuesday, 26 February 2013

how to hack celcom broadband.


1. Download ultrasurf 9.5 

2. Dah download... Open la...


3. Dah Open,ok pilih ''option'', untick ''start ie automatically at start''.




4. Pastu turun bawah, click proxy setting, n then tick ''direct used ultra surf ''...

    kemudian exit..



5. Dalam browser yang korang guna tu, pergi kat "option" - "connection", set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666




6. Sekarang connect 3G modem...ataupun jika anda mempunyai USB broadband maxis,atau mane2,masukkan je simkad celcom korang.Ade rezeki dapat lah.hehe



7. Dah connect, run ultrasurf 9.5, tunggu sampai dia cakap "successfully connected to server"


* Jika anda tak dapat connect guna ultrasurf tu. Sila Guna langkah ke-2 ini.



1. Dalam Ultrasurf  - "Option" - "Proxy Setting" - "Manual Proxy Setting" - "Proxy Host" 10.128.1.242 "Proxy Port" 8080 - Ok - Close ultasurf - lepas tu open balik



* Kalau tak boleh jugak


2. Bukak UltraSulrf balik - "Proxy Setting" - tick "Direct use ultrasurf"


Sekarang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi, confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis.


Perhatian!! ...
Jangan try benda ni masa kredit simcard tengah ada/banyak sebab aku tak jamin dia tak tolak kredit, tapi kalau kredit simcard dah abis, tak dak masalah,

No comments:

Post a Comment

Post a Comment